Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met stofzuigen!

Lego stofzuiger: opruimen van Lego was nog nooit zo makkelijk

In het kort: er zijn wat hobbyisten die zelf een opzetstuk hebben gemaakt waarmee je met een stofzuiger lego kan stofzuigen. Deze zijn echter niet of slecht verkrijgbaar. Een interessant alternatief is dit multifunctionele opbergkleed.

Je hebt speelgoedstofzuigers en stofzuigers die weer geschikt voor kinderspeelgoed. Dit laatste is het geval met een Lego stofzuiger: een stofzuiger waarmee je legoblokjes kunt opzuigen en sorteren. Er is veel gaande rondom de Lego stofzuiger: zo worden ze zelf gemaakt, maar zijn er ook eenvoudigere alternatieven. Laten we een stap zetten in de grappige wereld van de Lego stofzuiger.

Wat is een Lego stofzuiger?

Laten we eerst kort stilstaan bij de term Lego stofzuiger. We doelen hierbij namelijk niet op een klein stofzuigertje van Lego zelf, maar een stofzuiger waarmee we Lego op kunnen zuigen. Met een normale stofzuiger zou dit mogelijk zijn: zo kan een stofzuiger verstopt raken of zijn de legoblokjes simpelweg te groot om opgezogen te worden.

Met een normale stofzuiger zou dit mogelijk zijn: zo kan een stofzuiger verstopt raken of zijn de legoblokjes simpelweg te groot om opgezogen te worden.

Daarnaast moeten we er als ouder natuurlijk niet aan denken om met onze handen tussen het vuil de legoblokjes ertussen uit te vissen.

Waarom een stofzuiger voor Lego interessant is

Een stofzuiger voor Lego? Waarom zou je dat willen hebben? Nou, we hoeven je vast niet te vertellen hoeveel pijn het doet als je wel eens bovenop een Lego blokje bent gaan staan. Om het opruimen een stuk leuker en makkelijker te maken kan een Lego stofzuiger een grandioze uitvinding zijn. Laten we dus snel kijken welke Lego stofzuigers er allemaal zijn!

Lego stofzuiger die blokjes kan sorteren

De Lego stofzuiger van Unnecessary Inventions is zo gemaakt dat hij niet alleen Lego blokjes op kan zuigen, maar zelfs kan sorteren! De ontwikkelaar heeft een reservoir gemaakt met verschillende lagen met behulp van een 3D-printer. Elke laag heeft steeds kleinere openingen, waardoor de blokjes op basis van grootte gesorteerd worden.

Deze stofbak (lees: legobak) kan tussen een stofzuiger en de stofzuigerslang geplaatst worden. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van de zuigkracht van de stofzuiger zelf. Benieuwd naar deze stofzuiger? Bewonder deze unieke uitvinding in onderstaande video!

Maar, dit is natuurlijk erg lastig zelf te maken. En gezien deze stofzuiger (nog) niet te koop is, zijn we op zoek gegaan naar mogelijke – eenvoudige – alternatieven.

Zelf een Lego stofzuiger maken

Vroeger was er een Nederlandse partij die tussenstations aanbood: deze heette de ‘Blokzuiger voor Dyson’. Je kon je eigen Dyson stofzuiger op deze manier omtoveren tot een Lego stofzuiger. Deze wordt helaas niet meer verkocht.

Als je zelf een Lego stofzuiger wil maken, zal je rekening moeten houden met het volgende:

  • De blokjes moeten door de slang kunnen
  • De blokjes mogen niet in het stofreservoir terecht komen
  • De luchtstroom moet goed blijven, anders kan je stofzuiger kapot gaan

Interessante alternatieven om Lego op te ruimen

Niet alleen met een stofzuiger kun je natuurlijk Lego blokjes stofzuigen. Er zijn genoeg makkelijke alternatieven!

  • Lego opberg speelmat: met een Lego opberg speelmat kun je de kids laten spelen op een speelmat, waarna je deze weer gemakkelijk kunt opbergen in een opbergbox.
  • Lego opruim sokken: er zijn sokken waarbij je over Lego heen kunt lopen en de legoblokjes blijven plakken. En inderdaad: dit is niet geschikt voor kwetsbare houten vloeren.
  • Zeldzame Lego schuiver: misschien heb je hem nog op zolder staan, een schuiver waarmee je Lego blokjes met behulp van een ronddraaiend rad kunt verzamelen in een rad. Dit werd ook wel een ‘Lego Vac’ genoemd. En ja: Vac staat weer voor ‘vacuum’, wat natuurlijk de vertaling is van stofzuiger.

Zelf ook nog een interessante Lego opruimtip? Laat het ons weten!

Kinderstofzuigers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart