Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met stofzuigen!

Stofzuiger van de Teletubbies: alles over NooNoo (NoeNoe)

Beeld: Printscreen uit een Teletubbie video © Ragdoll Productions

De stofzuiger van de Teletubbies heet Noo-Noo/NooNoo. Je spreekt de naam uit als ‘noenoe’. De stofzuiger is ondeugend, is blauw van kleur en komt nooit buiten. Fan van deze schattige stofzuiger? Bekijk hier dan super leuke accessoires.

Wie ooit de Teletubbies gezien heeft, kent natuurlijk ook de bekende stofzuiger met zijn lange stofzuigerslang. Deze stofzuiger, die van alles op zuigt in de verschillende afleveringen, is onder kinderen een erg populair karakter. In dit artikel vertellen we je alles over deze superschattige – maar ook wel onhandige – Teletubbies stofzuiger.

Hoe heet de Teletubbies stofzuiger?

Laten we eerst maar eens starten met de naam van deze Teletubbie stofzuiger. De stofzuiger heet Noo-Noo. Ook wel NoeNoe of NooNoo. In de verschillende afleveringen waar Noo-Noo een rol heeft, hoor je onder meer dat Po en LaLa zijn naam uitspreken.

Hij kan zichzelf niet voorstellen, gezien Noo-Noo alleen maar zuig- en slurpgeluiden maakt. Maar ja, heb jij ooit wel eens een stozfuiger horen praten?

NoeNoe is meer dan een stofzuiger

Wie een klein beetje bekend is met de Teletubbies zal ongetwijfeld ook afleveringen gezien hebben met Noo-Noo. En daarin blijkt dat de stofzuiger eigenlijk veel meer is dan een huishoudelijk apparaat. Zo heeft hij meer weg van een huisdier, een huishouder én bewaker van het huis van de Teletubbies. Een veelzijdige stofzuiger dus.

Een slimme stofzuiger willen we hem niet noemen: hij blijkt in veel afleveringen toch wel een soort klunsje. Hieronder een super grappige compilatie van Noo-Noo’s domste momentjes.

Leuke feitjes die jij nog niet wist over de Teletubbies stofzuiger

We zijn online op zoek gegaan naar alles over Noo-Noo en kwamen een aantal interessante feitjes tegen. Een rijtje met grappige wistjedatjes.

  • Hoewel Noo-Noo jarenlang de blauwe kleur had, is hij in de nieuwe series oranje. Dit heeft te maken met het gebruik van een Blue Screen: hij moest een andere kleur krijgen, anders was hij niet meer goed zichtbaar.
  • Er is maar één aflevering waar de stofzuiger het huis van de Teletubbies verlaat. Het gaat om de aflevering Fixing Things.
  • De oude Noo-Noo die gebruikt werd in de verschillende afleveringen is kwijtgeraakt. Het gaat om het model uit 1997.
  • Noo-Noo zou oorspronkelijk een ruimterobot moeten worden, in de vorm van een prullenbak.

Nog niet genoeg weetjes? Neem dan een kijkje op de speciale Noo-Noo pagina op Fandom.com. Daar zie je ook unieke beelden van onder meer de schets van de ruimterobot.

Noo-Noo van de Teletubbies kopen?

BIj Kinderstofzuigers.nl hadden we heel graag Noo-Noo als kinderstofzuiger toegevoegd aan onze overzichten. We hebben goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat er geen echt werkende kinderstofzuiger is van de Teletubbies.

Noo-Noo speelgoed en merchandise

Het goede nieuws dat er her en der wel Noo-Noo speelgoedfiguren in omloop blijken te zijn. Zo spotten we op Ebay diverse miniaturen van Noo-Noo . Het gaat hier om kleien speelgoedfiguren waar kinderen mee kunnen spelen.

Op AliExpress ontdekken we ook iets grappigs. Een Noo-Noo speelgoedstozfuiger die je kunt besturen met een stuurtje. Eigenlijk is dit dus een soort van de eerste kinder robotstofzuiger.

De bestuurbare Noo-Noo die verkrijgbaar is bij AliExpress

Onze absolute favoriet: een NoeNoe blokkendoos

Tenslotte kun je bij Amazon ook nog terecht voor een soort blokkendoos. Noo-Noo is gevuld met zes verschillende blokken in diverse vormen, die kids weer terug kunnens toppen in de stofzuiger. Aan de bovenzijde van de stofzuiger zijn knoppen te vinden, waarmee Noo-Noo verschillende geluiden kan maken.

Een grappige toevoeging is de magnetische stofzuigerzuigmond: deze kan een meegeleverde ‘splash’ aantrekken.

Teletubbie blokkendoos © Teletubbies / Amazon

FAQ: Veelgestelde vragen over Noo-Noo

Hoe heet de stofzuiger van de Teletubbies?

De stofzuiger van de Teletubbies heet Noo-Noo. Vaak wordt het ook geschreven als NooNoo. Je spreekt het uit als Noe-Noe in het Nederlands.

Waarom is Noo-Noo tegenwoordig oranje?

Noo-Noo is in de nieuwe serie oranje: vroeger was hij blauw. Hij kan niet meer blauw zijn, omdat er tegenwoordig gebruik gemaakt wordt van een Blue Screen. Met dit type scherm kunnen er achtergronden in scenes geplakt worden. Een goedkopere manier van opnemen.

Gaat Noo-Noo ooit wel eens naar buiten?

Net als een échte stofzuiger is Noo-Noo bijna nooit buiten te vinden. Er is slechts één aflevering waar de stofzuiger het huis van de Teletubbies eventjes kort verlaat.

Hoe oud is de stofzuiger van de teletubbies

Noo-Noo was voor het eerst te zien in 1997. Hiermee is hij dus al 24 jaar oud!

Kan Noo-Noo praten, net als de Teletubbies?

Wanneer je Noo-Noo in de afleveringenz iet, hoor je in veel gevallen de Teletubbies zijn naam roepen. Zelf kan hij echter niet praten: hij maakt enkel een sluprend geluid.

Wat kan de Teletubbie stofzuiger allemaal?

Het gaat hier om een veelzijdige stofzuiger. Hij kan zijn stofzuigerslang verlengen om op lastige plekken te stofzuigen. Achterop zit een licht wat soms knippert als hij rijdt. Bovenop heeft hij een afneembare borstel, die zelden losgemaakt wordt.

Kinderstofzuigers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart